Oncologie voor acupuncturisten

Mensen die de diagnose kanker hebben gekregen en daarna het reguliere behandeltraject ingaan, komen voor grote fysieke, mentale en emotionele uitdagingen te staan. Wij als acupuncturisten kunnen deze mensen ondersteunen, zodat de kwaliteit van leven wordt geoptimaliseerd wordt.

Gisteren hebben wij onze laatste dag van de cursus “Oncologie voor acupuncturisten” afgerond, die ontwikkeld en georganiseerd is opĀ initiatief van de Nederlandse Vereniging van Acupuncturisten. DezeĀ NVA-oncologiecursus, die zowel theorie als praktijk omvat, is in november vorig jaar gestart. Het mooie van deze scholing is dat zowel de Westerse visie en behandelingsvormen aan de orde kwamen, als die van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Deze aanpak en de intensiteit maakt de cursus uniek in Nederland en het is de eerste uitgebreide cursus op dit gebied.

We hebben veel up-to-date achtergrondinformatie en nieuwe kennis opgedaan. Samen met 150 bevlogen collega’s en vakgenoten rondden wij deze cursus af en met deze nieuwe kennis kunnen wij mensen die daar behoefte aan hebben helpen bij het verminderen van klachten van bijwerkingen na chemotherapie, bestraling of andere gebruikte therapie.

Deel dit verhaal, kies je platform >